Pääkirjoitus

Varjorikon kevään 2019 numeron teemana on kauhu ja tuho.

Tämänkertaiset novellit edustavat tyylillisesti erityisesti sitä, mikä edellisessä numerossa spekulatiivisen fiktion kirjosta puuttui. Mukana on numeron teemoihin liittyviä tieteisnovelleja ja fantasiaa sekä tietysti kauhugenreä.

Tämänkertaisessa Varjorikossa tavataan yliluonnollisia olentoja. Artemis Kelosaaren Raatoteoria ja Joonas Kinnusen Kuningas Ludvig Z:n nälkä sisältävät kumpikin eläviä kuolleita tai zombeja. Tarinoiden näkökulmat ovat kuitenkin hyvin erilaiset. Mikko Rauhalan Vartijan päähenkilö puolestaan on enkeli, jonka maanpäällisen elämän suunta on hukassa.

Tuho voi olla henkilökohtaista. Teemu Korpijärven Herra Craigfordin perhe -tarinassa lammesta löytyy kohtalokas mysteeri. Suvi Kauppilan Peilityttö -novellissa epätavallisesti käyttäytyvät peilit ajavat päähenkilön ahtaalle.

Tuho voi myös saada maailmanlaajuisia mittasuhteita. Nadja Sokuran Kaukaiset taivaat -novellissa planeettojenvälinen rauha särkyy odottamattomalla tavalla. Juho Karkisen fantasianovellissa Tuhkan herra taidemaalarin perhe-elämä vaarantuu, kun maailmanloput odottavat toteuttajaansa.

Pelottavia ja eeppisiä lukuhetkiä!

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: