Kirjoita mesonovelli Varjorikkoon!

Varjorikkoon 1/2023 haetaan spefinovelleja, joiden pituus on noin 3-5 liuskaa, tai 6000-12000 merkkiä välilyönteineen.

Suomalaisissa spekulatiivisen fiktion kirjoituskisoissa tapaavat menestyä suhteellisen mittavat, monikymmensivuiset novellit. Toisaalta tiiviillä satasanaisilla raapaleilla on myös vankka asema täkäläisen spefin kentällä.

Siksi Varjorikko innostaa nyt kirjoittamaan jotain siltä väliltä — sanotaan vaikka, koska jargon on hauskaa, mesonovelleja. (Isaac Asimov lanseerasi käsitteen mesoplaneetta taivaankappaleille läpimitaltaan 1000—5000 km.)

Laajenna raapalettasi, tiivistä lavea novellisi olennaiseen tai mielellään kirjoita aivan uusi, tähän haarukkaan sopiva teksti! Merkkimäärä ei ole aivan ehdoton, mutta laajuudeltaan selkeästi raamien yli tai ali menevät tekstit kannattaa säästää muualle.

Lähetä novellisi viimeistään 30.4. osoitteeseen varjorikko@gmail.com. Varjorikko 1/2023:n vierailevana päätoimittajana on kriitikko ja spefikirjoittaja Tenka Issakainen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: